اگر پست قبلی این وبلاگ رو خونده باشید، اونجا توضیح دادم که چند ماه بعد از نصب و راه اندازی اولین ویترین لمسی ایران در سال 1388، و در حالی که من و شرکام هنوز دقیقا متوجه آینده ی بازار نمایشگر های لمسی بزرگ در ایران نشده بودیم، تماسی دریافت کردیم از طرف معاونت انفورماتیک بانک صادرات واقع در خیابان جمهوری مقابل ساختمان آلومینیوم.
شروع همکاری با بانک صادرات؛ نیاز به نمایشگر لمسی بزرگ
داستان از این قرار بود که ظاهراً برای نمایش پایلوت یه پروژه، نیاز به داشتن نمایشگرهای لمسی بزرگ احساس شده بود. پروژهشون این بود که بتونن با یه نرمافزار، یا بهتر بگم یه رابط کاربری گرافیکی، اطلاعات و وضعیت دستگاههای خودپرداز بانک رو که روی خطوط زمینی بودن، بهصورت زنده برای مدیران ارشد نمایش بدن.
چالشهای ساخت استند لمسی در سال ۱۳۸۸
نبود فریم لمسی آماده در بازار ایران
مشکل اینجا بود که اون موقع یا فریمهای لمسی مادون قرمز اصلاً تولید نشده بودن، یا کیفیت و دقت قابل قبولی نداشتن. تنها سختافزاری که میشناختم و میشد یه نمایشگر معمولی رو لمسی کنه، همین لایههای فویل لمسی بود.
ایدهی استفاده از شیشه و اسپیسر آلومینیومی
حالا مسئله اینجا بود که بانک صادرات از من یه استند لمسی چرخدار میخواست که بتونن جابهجاش کنن. احتمالاً پیشبینی حضور در نمایشگاهها و رویدادهای مختلف رو کرده بودن. منم نمیدونستم وقتی ویترینی وجود نداره، باید فویل لمسی رو روی چی لمینیت کنم!
در نهایت، ایدهای که به ذهنمون رسید، استفاده از اسپیسرهای آلومینیومی برای نگهداری یه صفحهی شیشهای بود. شیشه رو در فاصله مناسبی از نمایشگر قرار دادیم و خود نمایشگر رو هم با براکت دیواری روی صفحهی MDF پشتی نصب کردیم.
نصب فویل لمسی روی شیشه
۱۱ سانتیمتر، روی صفحهی MDF پشتکار مهار شد. نمایشگر LCD ۴۶ اینچی هم روی براکت دیواری نصب شده بود. برای اینکه حاشیهی نمایشگر (Bezel) دیده نشه و ظاهر این استند شبیه صفحهی گوشیهای هوشمند و تبلتها دربیاد، حاشیه شیشه رو با لیبل مشکی کاور کردیم.
طراحی نرمافزار مانیتورینگ وضعیت خودپردازها
اضافه شدن تیم نرمافزاری مهان گرافیک به پروژه
مأموریت اصلی ما تهیه نمایشگر لمسی بود؛ اما توی جلسات متوجه شدم کارفرما تیم نرمافزاری مناسب هم نداره. من هم تیم مهان گرافیک رو به پروژه معرفی کردم. مدیر وقت مهان گرافیک آقای نادر صبوری بود. جالب اینجاست که من و ایشون توی یکی از سفرهای کاری به جزیره کیش برای امکانسنجی نمایشگرهای لمسی آشنا شده بودیم.
طراحی نرمافزار با فلش و اکشناسکریپت
اون سالها تازه نرمافزارهای تبلیغاتی مبتنی بر فلش و اکشناسکریپت مد شده بود. بیشتر شرکتها توی نمایشگاهها، کاتالوگ و خدماتشون رو از طریق CD و نرمافزارهای مالتیمدیا معرفی میکردن. الان که یادم میاد خندهم میگیره که چقدر سرمایه خرج CD و جلد و رایت شد که نود درصدشون هیچوقت توی درایو هیچ کامپیوتری قرار نگرفت!
نصب استند لمسی در دفتر مدیرعامل و دفاتر معاونت انفورماتیک
ساخت نسخه پرتابل استند لمسی چوبی
بعد از چند جلسه، چارچوب نرمافزار مشخص شد. آقای سروش هادیان و یکی از دوستان دیگه که بعدها تبدیل به یکی از فعالین سیستمهای نمایشگر لمسی شد، نرمافزاری برای مانیتورینگ وضعیت دستگاههای خودپرداز بانک صادرات در کل ایران آماده کردن.
برای استقرار در دفتر مدیرعامل وقت بانک صادرات، آقای جهرمی، یه نمونه استند پرتابل از جنس چوب ساختم.
نصب نسخههای دیواری در دفاتر مدیران
چند هفته بعد، دو یا سه نمایشگر دیگه هم در دفاتر معاونت انفورماتیک، این بار بهصورت دیواری نصب کردیم. متأسفانه از نصب اونها عکسی ندارم، ولی یادمه یه نمونه مشابهش رو در دفتر مدیرعامل شرکت آتیه دادهپرداز، آقای مهندس جلیلوند هم اجرا کردیم که حتماً در پستهای بعدی راجع بهش مینویسم.